Vrijwilliger worden

Klaarstaan voor je buren, voor je dorp, voor de gemeenschap waarin je leeft. Bij brand, bij ongevallen, bij het redden van dieren. Dat is waar je als brandweervrijwilliger voor staat. Ze mogen 24/7 een beroep op jou doen en de andere collega's in de ploeg. Om deze hulp in de toekomst te kunnen blijven bieden, zijn we op zoek naar versterking. Misschien iets voor jou?

Werkzaamheden

Vrijwilligers komen niet alleen bij brand in actie. Als de pieper afgaat, kan er van alles aan de hand zijn. Ook bij stormschade, rampen, ernstige verkeersongevallen wordt de hulp van de brandweer ingeroepen. Wij zijn er voor het redden van mens en dier.

De Larense vrijwilliger

Onze vrijwilliger is een man of vrouw, woont en werkt in de buurt van de post en kan zich redelijk snel vrijmaken om op onverwachte momenten uit te rukken. En is bovenal zeer enthousiast over de brandweer! In principe kan iedereen vrijwilliger worden. Jong of iets ouder, ongeacht welk beroep je uitoefent. Natuurlijk zijn er wel een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Goede conditie

De brandweer werkt onder moeilijke omstandigheden. De inspanning die van je wordt gevraagd is soms groot. Hiervoor is een goede lichamelijke conditie van belang. Een medische keuring en een conditietest voorafgaand aan je aanstelling én periodiek tijdens het dienstverband zijn daarom noodzakelijk. Voor wie regelmatig sport is conditie over het algemeen geen probleem.

Opleiding

Voordat je brandweerman of -vrouw bent, ga je eerst de schoolbanken in. De basisopleiding duurt zoń anderhalf jaar en vindt in de avonduren plaats. Tijdens de opleiding is er ook voldoende gelegenheid om te leren in de praktijk. De kosten voor de opleiding worden door de brandweer betaald. Afhankelijk van de behoefte binnen de ploeg kun je vervolgens opgeleid worden voor de functie van bevelvoerder. Verder zijn er opleidingen voor verschillende specialismen binnen de ploeg.

BRANDWEER LAREN, DAT BEN JIJ!

Tijdsinvestering

Werken als vrijwilliger betekent dat je in principe 24 uur per dag, 7 dagen in de week opgeroepen kunt worden. Iedere vrijdagavond is er een oefenavond.

Het is belangrijk dat je ook op werkdagen beschikbaar bent. Overleg daarom ook goed met je werkgever. Mocht je werkgever vragen hebben over je stap naar de brandweer, dan kan hij of zij bij de postcoördinator van post Laren terecht.

Wat krijg je ervoor terug?

De opleiding en de taken van beroepsbrandweer en de vrijwilligers zijn hetzelfde. Het is vanzelfsprekend dat de vrijwilligers ook een passende vergoeding ontvangen. Vergaderingen, oefeningen, studie en de uitrukken worden per uur uitbetaald. Daarnaast is er nog een vaste jaarvergoeding. Onze organisatie kent goede verzekeringsvoorwaarden en je werkt met modern materiaal. Je gaat aan de slag in een hecht team en bent over een tijdje heel wat onvergetelijke ervaringen rijker!

Voorwaarden

  • VMBO werk- en denkniveau
  • 18 jaar of ouder
  • Goede gezondheid en conditie
  • Teamgeest
  • Praktisch ingesteld
  • Denkt nuchter na en staat stevig in de schoenen
  • Kan de brandweerpost binnen 3-5* minuten bereiken vanaf het werk- en/of woonadres.

Copyright Brandweer Laren NH
Foto's door Miché Media en Brandweer Laren NH

Website en hosting door Motion Pixels | Laren NH